بررسی میزان سلامت شغلی کارکنان دانشگاه تهران- اسفند ۱۴۰۲

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۴۳ کد : ۴۰۹۵۵ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۳۱۰
نتیجه بررسی میزان سلامت شغلی کارکنان در چهار واحد دانشگاه تهران در اسفندماه ۱۴۰۲ اعلام شد.
بررسی میزان سلامت شغلی کارکنان دانشگاه تهران- اسفند ۱۴۰۲

‌‌‌‌‌‌‌حفظ نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه هر سازمان از اهداف سیستم مدیریت HSE بوده که منجر به توسعه پایدار می‌گردد . سازمان‌هایی که این سیستم را مستقر و از آن حمایت می‌نمایند ، ضمن حفظ سرمایه انسانی خود ،راندمان سازمان را افزایش داده و هزینه‌های ناشی از درمان و یا غیبت کارکنان نیز کاهش می‌یابد .

اداره کل رفاه و سلامت کارکنان به منظور شناسایی برخی مخاطرات شغلی، پرسشنامه سلامت شغلی کارکنان دانشگاه در اسفند ماه ۱۴۰۲، تهیه و به صورت آزمایشی و از طریق سامانه hrs اقدام به نظر سنجی گردید. در این پرسشنامه ۳۵ سوال که از اهمیت بالاتری در حوزه سلامت شغلی برخوردار بودند، به پرسش گذاشته شد. این طرح با مساعدت و همکاری مدیران و رابطین محترم HSE دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشکدگان فارابی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و دانشکده دامپزشکی انجام پذیرفت و ۱۵۰ نفر این پرسشنامه را تکمیل نمودند. در ذیل به اختصار مهمترین نتایج حاصل از این نظرسنجی آمده است

از آنجا که ۵ تا ۸ ساعت از فعالیت گروه مخاطب به صورت نشسته می‌باشد سوالات متناسب با شرایط مخاطبین تهیه گردید. نتایج حاصل از نظر سنجی نشان می‌دهد در این نظرسنجی ۵۵ درصد افراد نسبت به موضوع ارگونومی در محل کار خود بی اطلاع بوده‌اند. همچنین ۶۵ درصد افراد در خصوص لزوم انجام حرکات کششی پس از کار طولانی مدت اطلاعی نداشته‌اند . با توجه به اینکه انجام وظایف شغلی به صورت نشسته و یا ایستادن طولانی مدت، می‌تواند منجر به فشار بر روی عضلات و اسکلت بدن شود، آمار نشان می‌دهد، بیماری‌های اسکلتی عضلانی ناشی از کار (WMSDs) یکی از مهمترین بیماری‌های شغلی می‌باشد . لذا استفاده از تجهیزات استاندارد برای کارکنان از یک سو و افزایش آگاهی کارکنان نسبت به اقدامات خود مراقبتی، کمک قابل توجهی به کاهش و یا کنترل آسیب‌ها می‌نماید . از دیگر اقدامات مهم هر سازمان به منظور حفظ نیروی انسانی خود ،پایش سلامت سالانه است . پایش سلامت فرصتی است که به شناسایی زود رس و درمان به موقع بیماری‌ها کمک شایانی می‌نماید . در سازمان‌هایی که سیستم مدیریت HSE در آن اجرا می‌گردد پایش سلامت سالانه ،الزامی می‌باشد .

۳۰ درصد از کارکنان شرکت کننده در این طرح تاکنون جهت پایش سلامت مراجعه ننموده و بر اساس گزارش اداره کل بهداشت و درمان در سال ۱۴۰۲ حدوداً ۹۲۰ نفر از کارکنان جهت پایش سلامت اقدام نموده‌اند.

امید است برنامه ریزی های آتی منجر به جلب مشارکت کارکنان و افزایش انگیزه در ایجاد محیط کار سالم و ایمن گردد. این اقدامات نه تنها در حفظ سلامت شغلی کارکنان کمک می‌نماید بلکه باعث بهبود عملکرد و بهره وری سازمان خواهد گردید.

‌‌‌

‌‌

کلید واژه ها: دانشگاه تهران معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل رفاه و سلامت کارکنان دانشگاه تهران


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.